Nettiajanvaraus

Maksuton alkuneuvottelu 30 min (puhelimitse, sähköpostitse tai toimistolla)

Asianajotoimisto Laineenkare Oy

– laadukasta asianajoa kahdella kotimaisella kielellä

Lotta Laineenkare

Lotta Laineenkare

Asianajaja, Varatuomari

lotta.laineenkare@laineenkare.fi


Koulutus:

Olen kasvanut täysin kaksikielisessä ympäristössä Paraisilla. Olen käynyt ruotsinkielisen koulun, mutta vanhempieni perheessä puhuttiin eniten suomea. Ruotsinkieli on virallinen äidinkieleni. Kirjoitin ylioppilaaksi Pargas Svenska Gymnasium:ista 1991, valmistuin oikeusnotaariksi Åbo Akademista 2000 ja 2001 oikeustieteen kandidaatiksi (nykyisin vastaava nimitys on oikeustieteen maisteri) Turun Yliopistosta. Työn ohessa ja sen osana osallistun jatkuvasti eri koulutuksiin ylläpitääkseni ja uudistaakseni ammattitaitoani. Lakimiehen ydinalueen ulkopuolelta mutta sitä tukevana olen suorittanut muun muassa Hyväksytty Hallituksen Jäsen -tutkinnon (2010) ja sijais- ja adoptiovanhemmille suunnatun PRIDE-valmennuksen. PRIDE-valmennus on syventänyt ymmärrystäni lapsen edusta huoltajuusasioiden hoidossa. Kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen on jatkuvaa.


Työkokemus:

Aloitin työt juridiikan alalla Salon käräjäoikeudessa, jonka jälkeen työskentelin Contant Oy:ssä (nyk. Lindorff Oy) opiskelun ohessa. Valmistuttuani toimin avustavana lakimiehenä Asianajotoimisto Markku Salon palveluksessa, josta siirryin auskultoimaan Turun seudun käräjäoikeuteen ja sain varatuomarin arvonimen vuonna 2003. Tämän jälkeen toimin Lakiasiaintoimisto Lainvoimassa lakimiehenä, työttömyysturva-asiamiehenä Pohjanmaan TE-keskuksessa ja palkkaturvalakimiehenä Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen TE-keskuksissa.


Ollessani äitiyslomalla päätin vuonna 2006 toteuttaa pitkäaikaisen unelmani ryhtyä yrittäjäksi. Päätöstäni en ole yrittäjyyden haasteista huolimatta katunut. Olen unelmieni ammatissa!


Muuta:

Vapaalla ollessani vietän aikaa poikani kanssa. Olen myös koiraurheilun vankka kannattaja. Olen harrastanut palveluskoiralajeja ja pelastushakua useita vuosia. Kesäisin harrastuksiini kuuluu myös moottoripyörällä cruisailu ja mökkeily omassa piilopirtissä Paraisten saaristossa.


Lisäksi toimin asianajajia ja luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia valvovan Valvontalautakunnan jäsenenä sekä varajäsenenä. Yrittäjän vapaa-aika on kortilla, mutta nautin työstäni!

Laura Laineenkare

Laura Laineenkare

OTM, KTM
laura.laineenkare@laineenkare.fi


Koulutus:

Olen kasvanut täysin kaksikielisessä ympäristössä Paraisilla. Muutin Turkuun käydäkseni lukion ja sain valkolakkini Puolalan lukiosta 2002. Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi 2008 ja opintoihini sisältyi myös vaihto-opiskeluvuosi Iso-Britanniassa. Työni innoittamana päätin jatkaa opintoja, nyt juridiikan alalla.  Valmistuin 2014 oikeusnotaariksi Åbo Akademista ja 2019 oikeustieteen maisteriksi Turun Yliopistosta.  Äidinkieleni on suomi, mutta olen suorittanut virallisen kielitutkinnon osoittaen erinomaista taitoa ruotsinkielessä.


Työkokemus:

Aloitin oman alani työt harjoittelijana ja myöhemmin verovalmistelijana Verohallinnossa. Aloitin työskentelyn Lakiasiaintoimisto Laineenkare & Co: ssa (nyk. Asianajotoimisto Laineenkare Oy) vuonna 2007 ensin osa-aikaisena, ja myöhemmin kokopäiväisesti. Vuonna 2012 vietin puolisen vuotta Verohallinnon palveluksessa henkilö- ja luovutusvoittoverotuksen sekä pienyritysverotuksen aloilla, jonka jälkeen palasin toimistolle kokemuksia rikkaampana.


Muuta:

Ratsastus, liikunta ja ulkoilu ovat minulle tärkeimmät rentoutumiskeinot. Suuri osa vapaa-ajastani kuluu kuitenkin vanhan talon remonttipuuhissa muutettuani takaisin Paraisille.

asianajajaliitto