Edunvalvonta

Laineenkarelta edunvalvontavaltuutukset Turussa ja Paraisilla

 

Mitä on edunvalvonta? Edunvalvontavaltuutuksella voi määrätä kenen haluaa asioitaan hoitavan, kun siihen ei enää syystä tai toisesta itse kykene. Useimmiten kyseessä on muistisairaus tai jokin muu vakava sairaus. Valtuutus mahdollistaa sen, että itselle tärkeistä asioista huolehtii esim. läheinen joka tuntee ja tietää millä tavoin haluaisi omia asioitaan hoidettavan. Asianajotoimisto Laineenkare Oy laatii edunvalvonnan asiakirjat sekä antaa asiantuntevaa neuvoa myös muuhun omaisuuteen ja oikeudellisiin kysymyksiin liittyviin asioihin.

 

Miksi edunvalvontavaltuutus tulisi laatia?

Yleiset edunvalvojat, jotka hoitavat kyseistä tehtävää viran puolesta, ovat pahasti ruuhkautuneita. Tästä syystä on haluttu antaa jokaiselle mahdollisuus itse etukäteen määrätä edunvalvojan henkilöstä. Edunvalvontavaltakirjalla on mahdollista antaa valtuutetulle joustavammat toimintamahdollisuudet kuin mitä laki muutoin sallii. Valtuutus tulee voimaan vasta terveydentilan heikennyttyä, DVV: n (Digi- ja väestötietovirasto) vahvistuksella ja lääkärin arvion perusteella. Valtuutettu ei näin ollen voi käyttää edunvalvontavaltuutusta ennenaikaisesti. Edunvalvontavaltuutuksen on täytettävä tietyt muotovaatimukset, joten se tulisi laatia asiantuntijan toimesta.

 

Edunvalvonnalla järjestetään päämiehelle myös asianmukainen hoito, huolenpito ja kuntoutus – meiltä saat tarvittavaa lisätietoa!

Kun edunvalvonta askarruttaa, lisätietoa saat Asianajotoimisto Laineenkare Oy:ltä. Tule käymään toimistollamme Turkuun tai Paraisille. Tarkemmat yhteystietomme löydät täältä »