Huoltajuuskiista

Huoltajuuden Erimielisyydet rakentaville raiteille Asianajotoimisto Laineenkareen avulla

 

Sovittelumahdollisuutta kannattaa käyttää aina ennen varsinaista oikeusriitaa. Suurin osa huoltajuuskiistoista purkautuukin asianajajan luona. Yleensä huoltajuuskiistalle saadaan ratkaisu tuomioistuimen ulkopuolella, mutta ratkaisuja voidaan hakea myös käräjäoikeudesta. Asianajotoimisto Laineenkare Oy:ltä saat näkemyksellistä apua huoltajuuskiistaan. Kun huoltajuuskiistat mietityttävät, olethan yhteydessä meihin. Tavoitat huoltajuuskiistojen asiantuntijat Turun ja Paraisten toimipisteissä. 

 

Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta

Huoltajuuskiistaa määrittää laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta. Lain mukaan molemmat vanhemmat ovat lapsensa huoltajia automaattisesti silloin kun lapsi on syntynyt avioliitossa. Avioeron sattuessa lapsen huoltajuus saattaa tulla uudelleen esille. Lapsen huoltajuutta koskevat asiat voidaan muuttaa tuomioistuimen päätöksellä. Huoltajuuskiistojen ratkaisujen lähtökohtana pidetään lasten oikeutta tavata molempia vanhempia sekä turvata lapsen elatus.

 

Kysyttävää? Palvelemme mielellämme

Kun mieltä painaa huoltajuuskiista, lisätietoa huoltajuuteen ja elatuksiin liittyen saat Asianajotoimisto Laineenkare Oy:ltä. Tule käymään toimistollemme Turkuun tai Paraisille.