Lotta Laineenkare

Toimitusjohtaja, osakas, oik.kand., varatuomari

lotta.laineenkare@laineenkare.fiKoulutus:

Olen kasvanut täysin kaksikielisessä ympäristössä Paraisilla. Olen käynyt ruotsinkielisen koulun, mutta vanhempieni perheessä puhuttiin eniten suomea. Ruotsinkieli on virallinen äidinkieleni. Koulu- ja yliopistoaikana opiskelin myös englantia, saksaa, ranskaa sekä espanjaa. Kirjoitin ylioppilaaksi Pargas Svenska Gymnasium:ista vuonna 1991, valmistuin oikeusnotaariksi Åbo Akademista vuonna 2000 ja heti perään vuonna 2001 oikeustieteen kandidaatiksi (nykyisin vastaava nimitys on oikeustieteen maisteri) Turun Yliopistosta. Työn ohessa ja sen osana osallistun jatkuvasti eri koulutuksiin ylläpitääkseni ja uudistaakseni ammattitaitoani. Olen suorittanut muun muassa Taloushallinnon Verotutkinnon (2006-2009) ja Hyväksytty Hallituksen Jäsen –tutkinnon (2010). Olen suorittanut sijais- ja adoptiovanhemmille suunnatun PRIDE-valmennuksen, joka on syventänyt ymmärrystäni huoltajuusasioiden hoidossa. Kouluttautuminen ja kehittäminen on siis jatkuvaa ja näin sen pitääkin olla.


Työkokemus:

Aloitin työt juridiikan alalla Salon käräjäoikeudessa kesätyöntekijänä vuosina 1996 -97, jonka jälkeen työskentelin Contant Oy:ssä (nyk. Lindorff Oy) vuosina 1998-99 opiskelun ohessa. Valmistuttuani toimin avustavana lakimiehenä Asianajotoimisto Markku Salon palveluksessa, josta siirryin auskultoimaan Turun seudun käräjäoikeuteen ja sain varatuomarin arvonimen vuonna 2003. Tämän jälkeen toimin Lakiasiaintoimisto Lainvoimassa lakimiehenä, työttömyysturva-asiamiehenä Pohjanmaan TE-keskuksessa ja palkkaturvalakimiehenä eriaikoina sekä Pohjanmaan TE-keskuksessa, että Varsinais-Suomen TE-keskuksessa.
Ollessani äitiyslomalla päätin vuonna 2006 toteuttaa pitkäaikaisen unelmani ryhtyä yrittäjäksi. Päätöstäni en ole yrittäjyyden suuresta haasteellisuudesta huolimatta katunut ja vaativia, mielenkiintoisia ja haastavia toimeksiantoja ja työtehtäviä on riittänyt.


Muuta:

Vapaalla ollessani vietän aikaa poikani kanssa. Perhe-elämä ja läsnäolo lapsen elämässä ja harrastuksissa on minulle erittäin merkityksellistä.
Olen myös koiraurheilun vankka kannattaja. Olen harrastanut palveluskoiralajeja ja pelastushakua useita vuosia. Tämä vapaaehtoistoiminta, jossa voi olla avuksi suuressa hädässä läheisen kadotessa, on minulle hyvin tärkeää. Nyttemmin olen ajan puutteen vuoksi tosin joutunut pelastushausta toistaiseksi luopumaan.
Kesäisin harrastuksiini kuuluu myös moottoripyörä, jolla tulee ”cruisailtua”, eli rauhassa ajellessa ja maisemista nauttiessa. Kesään kuuluu myös mökkeily omassa piilopirtissä Paraisten saaristossa.
Olen Turun kaupungin Kasvatus- ja opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston puheenjohtajan varajäsen, Turun kaupungin tarkastuslautakunnan varajäsen, Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n hallituksen jäsen sekä Turun RKP:n hallituksen jäsen ja Valvontalautakunnan varajäsen.
Täysin ohjelmoimatonta vapaa-aikaa ei minulle jää juurikaan, mutta sellainen ei minulle sopisikaan.