Laura Laineenkare

KTM, ON

laura.laineenkare@laineenkare.fi


Koulutus:

Olen kasvanut täysin kaksikielisessä ympäristössä Paraisilla. Muutin Turkuun käydäkseni lukion ja sain valkolakkini Puolalan lukiosta vuonna 2002. Onnistuin saamaan opiskelupaikan Turun Kauppakorkeakoulusta suoraan lukion jälkeen ja valitsin pääaineekseni johtamisen ja organisoinnin. Opiskelin myös vuoden Iso-Britanniassa, University of Hullissa 2005-2006. Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008, mutta työni innoittamana päätin vielä jatkaa opintoja, nyt juridiikan alalla. Oikeustieteen opinnot aloitin syksyllä 2009 Åbo Akademissa, siis ruotsinkielisessä yliopistossa, josta valmistuin 2014 oikeusnotaariksi. Äidinkieleni on suomi ja virallisen kielitutkinnon olen suorittanut osoittaen erinomaista taitoa ruotsinkielessä. Koulu- ja yliopistoaikana opiskelin myös englantia, espanjaa sekä ranskaa. Nyt jatkan oikeustieteen maisterinopintoja Turun Yliopistossa töiden ohella.

Työkokemus:

Aloitin oman alani työt harjoittelijana Verohallinnossa Turunmaan verotoimistosta. Tässä kaksikielisessä toimistossa toimin verovalmistelijana ja asiakaspalvelutehtävissä. Vuoden 2007 kevään työskentelin opintojen ohessa projektiassistenttina Turun Kauppakorkeakoulussa. Kesän 2007 työskentelin jälleen Verohallinon palveluksessa verovalmistelijan tehtävissä, tällä kertaa Turun verotoimistossa. Opiskelujeni loppuvaiheessa aloitin työskentelyn Lakiasiaintoimisto Laineenkare & Co Oy:ssä osa-aikaisena, vastuualueenani pääasiassa markkinointi. Valmistuttuani kauppakorkeakoulusta siirryin toimistolle kokopäiväiseksi ja siitä lähtien toimenkuvani on asteittain laajentunut. Vuonna 2012 vietin puolisen vuotta Verohallinnon palveluksessa henkilö- ja luovutusvoittoverotuksen sekä pienyritysverotuksen aloilla. Teen tällä hetkellä nelipäiväistä työviikkoa, jotta oikeustieteen opinnot edistyisivät.

Muuta:

Tällä hetkellä opiskelu on samalla harrastukseni, joten varsinainen vapaa-aika on kortilla. Työ ja opiskelu tukevat kuitenkin sopivasti toisiaan, joten en koe tilannetta raskaaksi. Ratsastus, matkustelu ja tietenkin ystävät ovat minulle tärkeimmät rentoutumiskeinot. Tällä hetkellä suurin osa vapaa-ajastani kuluu kuitenkin vanhan talon remonttipuuhissa. 

Työ on minulle tärkeä osa elämää ja minua. Hyvät puoleni työn kannalta ovat tehokkuus, vastuullisuus, rationaalisuus sekä kyky priorisoida ja nähdä olennainen. Mielestäni työssä kuin työssä on asiakaspalvelun elementtejä ja erityisesti juridiikan alalla olisi enenevässä määrin syytä keskittyä myös parempaan ja henkilökohtaisempaan asiakaspalveluun.